Game pon bleh jdi Dajjal....*GAME HINA ISLAM....

by - 7:43 PM

asalamualaikum...

entry arini lebih kepada sifat 
ker waspadaan kita kepada GAME...
mungkin diluar sana enak je maen game
apekejadah n ikut ske aty limpa kaki korang je an...
ni nak habaq mai ni!!...
jaga2 sket..kita sbgai orang islam...
janganlah jadi buduh sngt...
bukak mato sket....
mengikut sumber bernama...
terdapat beberapa gamess yang telah menghina islam...
nauzubillah...
klau ak x tau awal2 game nih ak x maen da *peringatn tuk sye gak..hehehe...


so bagi peminat2 games tu...hati2lah ye...
Video game yg menghina agama Islam; Bacalah!
game yg menghina kita...diminta jasa baik saudara- saudaraku sekalian sebarkan komputer game yang menghina islam:

1. Devil May Cry 3 (untuk platform ps2) Satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yg menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata... dan yang membukakan pintu tersebut adalah character c.g.i. yg telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu hitam yg sememangnya islam melarang amalan itu ayat character c.g.i. itu ada membaca ayat... klau tak silap lebih kurang begini permulaannya. .. "wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan" [dalam bahasa inggeris] dan character itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya. .. klau tak silap kitab bible.. . pasal di akhir scene character tersebut ada menyebut 7 ayat kemusnahan yg tercatit di dalam Bible... "wrath, sloth, lust, gluttony" dan tiga lagi ayat yg aku dah luper.....
 
2. Counter Strike Condition Zero Deleted First Stage dia.. Kita kena lawan Tembak dgn askar2 yang BERAGAMA islam... Kalau kita sedar.. Masa kita tembak tuh.. Kita dengar Askar yg kna tembak jerit.. ALLAHUAKBAR. . JIHADD..
 
3. Prince Of Persia Pedang pada watak tuh.. Ada tulisan Kaligrafi Arabic Alphabatic
 
"Sebarkanlah ajaranku walau satu ayat pun": (Sabda Rasulullah SAW)

"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.": (Surah Al- Ahzab:71)

Jika kita main game ini bermaksud kite juga menyokong apa yg mereka cuba sampaikan & mereka lakukan; jadi semoga dapat disampaikan kepada saudara - saudara kita kat luar sne....
ALLAHUAKBAR..

You May Also Like

0 Komen☺☺