Penting sangat ke "engkau ni"? annoyed lah

by - 8:08 PM

asalamualaikum dan salam sejahtera.

aku duduk sendiri mengadap facebook tidak kurang 2 kali sehari, namun ku pikirkan kan facebook makin hari makin membosankan, malah make me annoyed with it... mungkin bagi sesetengah orang facebook ni tempat mereka meluahkan perasaan masing..yeah most of them make it....or maybe just my friend..hurm...tapi most of them menjadikan laman social facebook ni tempat mengutuk dan tempat untuk menebar kan fitnah....astagfirullah...nauzubillah...

mungkin bagi mereka hanyalah suka-suka bagi mengisi masa lapang....hurm mungkin... tapi bagi pihak yang terkena kutukan , fitnah.mungkin mereka akan terdetik untuk membenci..mungkinkah ini?...otak ku berfikir dengan selamba untuk membuat ramalan..

meh aku kasi kenapa membuatkan facebook @ mana-mana social web annoyed:

1: add as friend just untuk membanyakkan kawan mereka sahaja.hurm, it happen to me, kalau memang nak kawan kan, mesti la tegur ke hape...ni just add as friend then aku approve la, pastu just reply thanks for approve me~i appreciate it [ye la kan memang aku nak sangat kawan ngan ko, tapi disebabkan kamu memang menambah saya sebagai kawan untuk membanggakan ko ade beribu-ribu friend list baek tak payah la weyh]


bak kate orang kalau ramai kawan nanti hidup lagi senang... mungkin

2."hi nice dapat kawan dengan awak, thanks sebab approved saya, komen la gambar-gambar saya, i'll hit ur back"....ko ingat aku punye keje just nak komen gambar-gambar ko ke...nan hadoo la weyh....nak aku kasi penyepak lelaju lagi ada lah...it really make me damn annoyed la...aku terus buang ko dari friendlist aku ukeh!

nak je aku tunjuk gini depan muka korang!

3. status yang memang makan dalam aka sentap hati mak nakk: hurm yang ni memang most of facebooker memang wajib buat ke?haha..mungkin..."hei ko takde mak bapak ko ni macam anak buangan lah"<--contoh buruk!

4. status yang lebih kepada mencarut-carut kepada seseorang, kalau ye pon nak mencarut kepada seseorang pergi la kat wall die tu, hah, ko mencarut la beberapa kilo pon aku tak kisah sebab tak keluar nye kat wall home aku... ni nak beria sangat post kat status pastu tag name orang yang die nak carut tu...haramjadah la kan

boleh muntah hijau tahu!

5.invite event yang takde kaitan langsung dan event yang mengarut-carut kepada diri aku ni, kalau korang nak ajak kenduri kawen ke tak pe la weyh..ni  nak ajak gi event "tidur beramai-ramai" event " mari mencarut sambil hisap cerut" event "siapa kentut paling kuat"...haramjadah je semua event yang korang buat kan...haha

6. tak kurang jugak yang invite suruh maen game kat facebook...aku paling tak suka la kalau nak main farmville ke, entah kejadah game ape lagi..kalau korang nak maen game tu sumer... maen la senyap2...tenang sket hidup aku..

7.poke tanpa sebarang sebab-musabab yang dipercayai halal haram...haha...asyik-asyik bukak homepage facebook, berlambak la poker yang menge'poke' aku...weeeyyhhhh, ape kefungsian korang nak menge'poke'2 nie...ce citer..ce citer.

8. seksi bebenor la ye gambar yang di'profile'kan..ukeh..kalau nak tunjuk sangat susuk badan bukan di facebook ukeh...kalau just free hair tu boleh ditrima masyarakat lagi. ni nak tunjuk sangat lurah ke badan seksi meksi tak payah. tunjuk la kat isteri or suami korang nanti..cukup

9.tag gambar yang hentah hape bende lah, haramjadah je la....kalau nak tag gambar nenek korang ke xpe la jugekk kan...boleh gak kenal2 sama nenek lu orang..haha...ni tag gambar wanita seksi meksi lah, gambar beruk pakai skirt lah, gambar babi bersama family lah....stop lah...huhuuu....itu membuat aku ketawa sendiri dan annoyed..keh2..




nak je aku cukupkan sepoloh,ade lagi sebeno nye, tapi aku kasi lah seba sedikit yang aku tak puas hati dengan facebook ni...kalau nak listkan semua payoh la plok..hehe..chill..asalamualaikum..:)

You May Also Like

4 Komen☺☺