Lelaki yang kedekut ke? atau perempuan yang boros!?

by - 11:03 PM

asalamualaikum...
hehee....arini yang buat entri yang ada berhubung kait sikit dengan DUIT atay nama
saintifiknye MONEY...hehee....*terdetik buat entri ni sebab pulus gua nak abis derr*hahaa...

okehh, straight to the point...korang rasa mostly lelaki ke yang kedekut....
ataupun perempuan yang boros dalam bab-bab membelanjakan duit?...
ye la kan...dalam ekonomi dunia yang kurang stabil sekarang ni...duit adalah salah satu
elemen yang amat penting dalam hidup seseorang...*chewahh*


bagi lelaki mesti lah korang rasa lelaki bukannye kedekut..tapi saving bebb...heh....ye la kot....
point2 yang munasabah yang menyebabkan lelaki "KEDEKUT a.k.a saving...


  • Saya nak simpan duit untuk pembelanjaan kawin kita nanti....nanti boleh buat wedding of the year macam Dato' Siti Nurhaliza kan...kan....hehee...
  • Saya nak simpan duit untuk beli rumah yang selesa untuk kita tinggal...banglo sebijik aku nak kasi ko wahai isteri kuu....
  • Saya nak simpan duit untuk membelanjaan anak kita nak masuk universiti..tahuu...
  • Saya nak simpan duit untuk kita pergi Haji nanti..:)
  • etc. jeeezzz..

Tapi, sesetengah perempuan mungkin tidak berapa mengambil berat tentang isu ini....mungkin...

situasi 1:di shopping complex

Minah: abang....nak gelang tu...nampak cantik je....ayang nak warna pink...cantik kan....boleh belikan tak?
John:hurmmm...yang tu ke? tak cantik la....kita cari yang lain je la...*ayat bermakna*
Minah: cantik la....abang belikan satu ye....
John: *dengan muka separa gembira*...ok2...amik je..nanti abang bayar....teheeee..



Situasi 2: Food Court

Eriq: yang, jom makan kat situ, tomyam die best...*sambil tunjuk di gerai Tom Yam berapi*..
Jemah: alaahh.....jom la makan dekat Pizza dekat depan tu....sedap sikit..dengar ada discount taw bang...
Eriq: mana ada discount dah dekat pizza tu...*dalam nada yang tersekat2*
Jemah: ada lagi la bang...ni hah....yang ada lagi pamplet pizza tu....ngeee*sambil buat muka penuh harapan*
Eriq: ok la...jom...

Love can't buy by money

tengok...dalam beberapa situasi, boleh dikatakan perempuan ini disikapkan sebagai seorang yang boros..heh?

nota kaki bercagu : watak yang telah dipertontonkan hanyalah sekadar nama, tiada kaitan yang masih hidup mahupun yang telah meninggal dunia.
mungkin ini berlaku 1 dalam
1000..aku tidak
mengatakan semua perempuan bergini
.. maaf entri ini sedikit mengarut..heh




    You May Also Like

    7 Komen☺☺