cara nak speed up korang punye download menggunakan IDM

by - 6:45 PM

asalamualaikum, well hello peeps...
selamat pagi semua....puasa ke tak harini?harap2 puasa la ye...
jangan tinggal2 puasa*exception bagi wanita*hehe
okey, hari ni nak bagi tutorial sikit pasal macam mana
korang nak lajukan proses download korang, ye la kan,
korang kan suka bab2 download mendownload ni kan..
download lagu ke, video2 ke, movie ke kan..
k2, malas nak cakap panjang lebar..habis ayaq liuq haku....
firstly korang mesti lah tahu ape kejadahnye IDM tu, IDM tu nama singkatan bagi 
Internet Download Manager.ha..kalau korang nak lajukan proses download tu kena lah ada menatang IDM ni, kalau takde watpe baca tutorial ni kan..alalaa..majuk plak...korang gi download dulu ye..
suruh pakcik google carikan downloader die ye...*ok senyum*^__^

ini lah menatang IDM tu kalau tak kenal...:D

ok teruskan tutorial aku..kalau korang dah ade IDM ni senang je...TRUST ME!
*korang bukak la IDM dulu..
1*tekan option
2*tekan pada connection
3*tukarkan kepada LAN 10Mbs
4*die automatik tukar jadi 10000000 Bps
5*tukar jadi 16
6*siap semua tekan OK..

kdone...selamat mencuba, lepas ni boleh la korang nak download lagu raya ke dengan lebih pantas dan efisyen...wahh, skema btul ayat aku....peace yaw..





You May Also Like

0 Komen☺☺