Jom Belajar Photoshop | Bokeh Picture

by - 12:32 AM

assalamualaikum dan selamat pagi jumaat..
ade yang puasa tak hari ni? yang tak ganti2 puasa tu silalah
meggantikan ye...~
tak lama lagi dah nak puasa... insyaAllah dapat berjumpa lagi
dengan bulan penuh barakah bulan Ramadhan... :D

well, hari ni for the first time buat tutorial fasal editing gambar,
actually aku pon tengah belajar macam mana nak edit gambar supaya lebih menarik #chewah...
okeh entri kalu ni aku nak ajar camne nak buat gambar Bokeh~



hasil gambar Bokeh,gambar gua masa kecik dijadikan sebagai contoh~:p


firstly korang mesti ada software adobe photoshop.. aku guna PSCS3 je...
kalau korang ada yang C4 onward mungkin lain sedikit kot..:B

selain tu korang mesti lah ada gambar bokeh~boleh cari dekat google image berlambak~


let's begin our tutorial!:










You May Also Like

2 Komen☺☺