[BERITA] Malaysia vs Vietnam: AFF Suzuki Cup 2014 - Semi Final (1st Leg + 2nd leg)

by - 4:30 AM

PETALING JAYA: Walaupun udara adalah tebal dengan ketegangan kerana 'second-leg' perlawanan separuh akhir Piala Suzuki AFF berlaku malam tadi, perasaan bimbang memberi laluan kepada kegembiraan di sebelah Malaysia apabila menewaskan Vietnam 4-2.

Setelah kini berjaya ke peringkat akhir dengan kemenangan agregat 5-4, pemain Malaysia telah menerima ucapan tahniah bukan sahaja daripada Perdana Menteri Najib Razak tetapi daripada peminat lawan mereka terlalu pencurahan hasrat yang baik dan telah menunjukkan semangat kesukanan yang pemenang sebenar perlawanan adalah.

Antara ramai peminat Vietnam yang mengambil ke Facebook untuk menawarkan ucapan tahniah mereka adalah Hieu Nguyen yang mencatatkan, "Tahniah Malaysia dari Vietnam. Juga memainkan! Goodluck! "Manakala Nyugen Khanh Tung mencatatkan," Incredible kemenangan untuk Malaysia. Tahniah! Anda bermain seperti perlawanan yang baik. Sekarang menewaskan Thailand dan menjadi juara! "

Mohd Safuan Mohd Said dari Kajang Malaysia Sementara itu mempunyai beberapa perkataan yg membawa ketenangan bagi Malaysia apabila beliau membuat rujukan kepada huru-hara malang malam Ahad ini apabila peminat Malaysia memukul penyokong Vietnam selepas dikalahkan di 'first-leg' di peringkat separuh akhir.

Mohd Safuan mencatatkan, "kejadian samseng yang benar-benar mengajar kita sesuatu yang jauh di dalam. sekarang, saya tidak nampak apa-apa provokasi, penghinaan, atau perkataan-perkataan buruk lagi daripada senegara saya dan seluruh negara lain. bagaimanapun, terima kasih vietnam untuk menunjukkan apa-apa permainan yang hebat, kesukanan, negara yang hebat dan peminat setia seperti anda. "

Turut bersetuju dengan mesej Mohd Safuan, pengguna lain Facebook pergi oleh nama Pencari Salam mencatatkan: "Sebenarnya Vietnam telah memenangi perlawanan ini. Salute. Vietnam telah membunuh rakyat Malaysia dengan kebaikan mereka, "katanya.

Terdapat juga banyak sekali memohon maaf untuk kelakuan buruk Malaysia Ahad lalu dengan Muhammad Syahir berkata: "Terima kasih kepada semua penyokong Malaysia, terima kasih peminat Vietnam ... kita begitu maaf kira-kira seminggu lalu."
You May Also Like

0 Komen☺☺